Spårinfo för skidåkning på Herrestadsfjället

Hej på er,
nu är det riktig vinter igen, senast var en kort period i feb-mars 06 och dessförinnan var väl 25-30år sedan.
Uddevalla har unika möjligheter till skidåkning när snön väl ligger, Herrestadsfjället som ligger på ca 130-160m höjd har alltid bättre snötillgång då det temperatumässigt ligger ett par grader kallare än Staden, för närvarande ligger det mellan 60-80cm på fjället.























Det unika är också att du kan ta bussen upp till Kurveröds bostadsområde och sedan kliva rätt in på fjället via 2 leder (kurveröd-klämman eller kurveröd-hällerstugan), väl inne på fjället kan man ta sig vart man vill i den mån lederna hunnit röjas/spårats. Förhoppning om att hinna röja den gamla leden från Hovhult in på fjället finns men det är ont om folk med tid och goda orienteringkunskaper i kretsen av entusiaster. 

Skidspår göres för fullt i denna vecka på Herrestadsfjället av UIS, USK och främjandet + lite andra frivilliga som älskar dessa fantastiska förhållanden och jag skall försöka föra en lista över spår som lämpar sig att åka för träning eller turåkning.

Träning+tur
Klämman vid Herrestadsfjället, kartawww.spårinfo.se,
fina träningsspår 2,5-10km, belysning på 2,5an som man tänder själv vid stora parkeringen, Pellrundan är öppen och delvis maskinkörd.

Herrestadsfjället,karta,  fin turåkning från en rad olika utgångspunkter, det mesta är manullt spårat och alla leder är inte perfekta ännu, det är många träd som hänger över lederna och det är svårskört med UIS gamla skoter.
Från Kurveröd upp på Vildmarksspåret mot Hällerstugan är det kuperat och lite bredare skidor plus god färdighet rekommenderas.

Från Näset går man antingen till Hällerstugan eller Kåtan/Krokestugan (i slinga om man vill).



Bjursjön (sportstugan), www.spårinfo.se
Norra fjället i Ljungskile, karta,    www.spårinfo.se
Stenshult, elljusspår, dubbelspår, se http://www.skidspar.se/index.php?option=com_skidspar&Itemid=99&id=320
Bratteröd (Vindsvalan), vet ej



Karta över Herrestadsfjället:



































Karta över Klämman:



Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bildbloggar